Dugnad er Norges nasjonalord

Dugnad er Norges nasjonalord

Ordet dugnad har vært i Norges samfunn i lang lang tid. Helt fra vikingtiden, hvorfra navnet også oppstod. Dugnad betyr “god gjerning”, og er en stor del av den norske kulturen. Faktisk så mye at ordet “dugnad” ble kåret til Norges nasjonalord! Dugnadsånden er sterk i landet, og her kan det være alt fra å hjelpe naboen med å bygge en ny terrasse til sommeren, eller at en russebil ønsker å tjene litt penger til russetiden. Som regel går mange sammen for å utføre arbeidet gratis eller frivillig, og det er også kommet en ny form av dugnad – salgsdugnad.

1. Salgsdugnad

Salgsdugnad er blitt en populær måte å holde dugnader på. Salgsdugnad går ut på å selge noen produkter for å samle penger til et formål, om det så er å tjene penger til russebilen eller få litt mer penger til idrettsklubben. På grunn av denne bevegelsen er det nå mange leverandører av dugnadsprodukter på markedet. Her kan det være alt fra produkter som tennbriketter, kaker og kakebokser, julepynt og kort, sokker, klær, salt, syltetøy og mye mer. Dette har utviklet seg så mye at det finnes virkelig gode tilbud, kvalitetsprodukter og gode kundevilkår på markedet.

2. Enklere, raskere og mindre risikofylt

Salgsdugnad er derfor blitt en enkel måte å utføre en dugnad på. Leverandørene har så og si sine egne nettbutikker hvor man enkelt kan bestille produktene, og så er det bare å komme i gang med salget. Flere nettbutikker tilbyr også 30 dagers betalingsfrist på kjøpet, så man kan betale prisen etter en dugnad. Dette kan man blant annet finne hos Norgesbriketten, som selger tennbriketter til dugnad. Andre ting er også returrett og rask levering. Man kan som oftest også finne en fortjenesteskalkulator som regner ut hvor mye man skal bestille for å få den ønskede fortjeneste fra dugnaden.